Hos Bean Machine afholder vi kurser for mellem 8-30 personer, som vi kan skræddersy til jeres behov og budget.
Hos Bean Machine arbejder vi ikke blot efter Specialty Coffee Association (SCA) standarder, men er også SCA certificerede i både kaffe sensorik, barista skills og ristning. I vores kurser kommer vi omkring følgende emner:
Intro til kaffe: Hvad er kaffe, kaffens historie, hvor og hvordan dyrkes den, hvilke typer og varianter findes der, hvad er forskellen på Specialty Grade og Commodity Grade kaffe?
Rundvisning på risteriet: Hvordan rister man kaffe, hvad bruges de forskellige ristere til og hvad er arbejdsgangen på et risteri?
Kaffesmagning: Her modtager deltagerne et hurtigt crash-course sensorik, så ledes at man får en god forståelse af hvordan man analyserer kaffens aroma og smag. Man vil typisk smage 5-8 forskellige kaffer i en såkaldt cupping session, hvor deltagerne vil opleve hvordan professionelle evaluerer kaffens kvaliteter.
Kaffebrygning: Gennemgang af bedste brygmetoder på forskelligt udstyr baseret på SCA standard.
Barista træning: Her er der fokus på brygning på espressomaskiner og workflow omkring dette. Barista træning er et intensivt kursus som ikke kan kombineres med ovennævnte da det kræver meget praktisk involvering f.eks. ifb. m. mælkeskumning samt kalibrering af espressokværn. Der kan maximalt deltage 4 personer i Baristakurset og vi forventer en varighed på mellem 3-4 timer afhængig af kursisternes grundlæggende færdigheder ved start.
Ejer af Bean Machine