Lidt om supermarkeds kaffe junglen

Lidt om supermarkeds kaffe junglen

Hvis man i dagligvarehandlen har været på udkig efter den mest friske kaffe, har mange nok erfaret at dette kan være en udfordring. Det er nemlig meget forskelligt hvad kaffefirmaer opgiver som “Bedst før” dato på emballagen. Desværre oplever man ofte datoer på op til 24 måneder efter pakkedato. Kaffens smagsprofil vil i løbet af denne periode have ændret sig markant ift. det friskristede produkt

Men det som nok kun de færreste overvejer er at mange grønne commodity kaffebønner opbevares i 12 og somme tider 18 måneder før de ender hos kaffeopkøberen. Den lange opbevaringsperiode efter bønnen er høstet har meget sjældent positiv indflydelse på det færdige produkt

I praksis kan det betyde at man får fingre i en kaffe som producenten beskriver som sød, frugtig og med lang eftersmag, som efter den lange opbevaring har udviklet en smag der kunne minde om gammelt træ med en bitter eftersmag

Bean Machine indkøber udelukkende sporbare grønne Specialty Grade kaffebønner når de er i sæson, for at imødekomme kaffens bedste smagspotentiale. Det er også derfor at den friskristede kaffe når vores hylder på Esbjerg Bryghus samme dag som den er ristet, hvilket vi gør dagligt

Hos Bean Machine dyrker vi de bedste kaffeoplevelser. Vi forstår vigtigheden af høj kvalitet – og det forsøger vi at lade stå frem på både kaffebar, risteri og i vores online salg. Hos Bean Machine handler det ikke kun om kaffe – det handler om at skabe uforglemmelige kaffeoplevelser.

Kristian Kryel

Ejer af Bean Machine

Brug for hjælp?

I er altid mere end velkomne til at kontakte os.

Telefon

+45 20 63 78 28

email

hej@beanmachine.dk